Ilustrasjonsbilde tatt av Clarke Sanders fra Unsplash

Vi har en misforståelse om at mote ikke kan være politisk: Men det er en politisk historie som styrer verden.

10. april 2020

I dag er mote dristig og vågal, og dette gjenspeiler en generasjon som ikke er redd for å si hva de tenker, eller bruke det de vil ha. Mote er ikke bare et middel til å kle kroppen din, det er essensen av din personlighet og tro, og designere er godt klar over kraften de har. Designernes spådommer og design for den kommende sesongen er mer etterlengtet enn noen annen åpenbaring i verden.

Mote er så viktig at hele magasiner er dedikert til det

Trender innen mote forener kvinner og menn over hele verden, men de tillater fortsatt mennesker muligheten til å skildre sin egen individuelle stil på samme tid. En periode som er fremstilt på et bilde, kan identifiseres umiddelbart bare etter stilen på klærne folkene har på seg, og dette oppsummerer hvor kraftig og altomfattende mote er.

Mote kan endre seg fra det ene sekundet til det neste, men det som aldri endres er holdet det har over samfunnet, og rollen det spiller i den moderne verden.

Mote er så viktig at hele magasiner er dedikert til det, TV-programmer dedikerer timer med overføringstid til emnet, og folk diskuterer det kontinuerlig mellom vennene sine.

Ligg foran dagens trender, men ikke for langt frem

For å følge med de siste mote, abonnerer folk på motemagasiner, følger nøye med på hva som har dukket opp i butikker og hva som har vært der i lang tid, og går til moteshow for å se hva designerne legger ut på catwalken for hver sesong. For de ekstremt velstående kan de ha sitt eget personlige forhold til en designer som vil holde dem godt foran dagens trender. Derfor vil mange mennesker som vil vite hva de nye motelinjene kommer til å se hva kjendiser har på seg.

Å være foran mote er for mange, den ultimate prestasjonen, selv om å være for foran mote er like ille som å være bak det! Hvis du er for langt fremme, vil folk tro at det du har på deg ikke er i mote, fordi det ikke er det ennå.

Designere fortsetter å markedsføre viktigheten de vet at folk legger på mote, og folk fortsetter å henge på designernes hver eneste bevegelse i moteverdenen, derfor vil dette fortsette å opprettholde sin dominerende posisjon i samfunnet i veldig lang tid framover. Det påvirker ikke bare hva vi har på oss, men alt vi gjør, sier og til og med tenker. Dette er grunnen til at mote faktisk styrer verden.