En almenakk med en klokke og en kaffikopp

Reality check in: Hvordan å skape bedre hverdagsflow

30. august 2019

De fleste av oss har nå kommet oss tilbake til skolebenken, arbeidsplassen, treningsstudioet og alt imellom. Hverdagen er tilbake og det finnes ingen vei ut. Og la oss være ærlig: det er ikke alltid like lett, artig eller gøy engang. For meg har det vært ganske skummelt faktisk.

Selv om jeg er en voksen kvinne  med ny jobb som kanskje burde få meg til å føle meg ekstatisk. Istedenfor har det heller gitt meg høy puls, svettetokter og litt angst for å si det rett ut.

I den sammenhengen har jeg lært en ting eller to fra denne uken som var, og den lærdommen tenker jeg kanskje det er flere enn meg som trenger:

Gjør en ting om gangen

Her er scenarioet: jeg hadde en PC veske, en vanlig veske, en kaffekopp i den ene hånden og mobilen på den andre. Jeg balanserte veskene i armene mine, mens jeg hadde fått for meg at jeg kunne drikke kaffe, balansere vesker OG svare på alle meldinger som jeg følte bombarderte meg mens jeg var på vei til å rekke trikken. 

Trykk PAUSE!

Når begynte jeg å tro at jeg virkelig var superwoman og kunne gjøre alt på en gang? Ikke bare gjorde alt dette meg superstresset, jeg følte meg også (nesten) litt mislykket fordi jeg ikke klarte helt å svare «med engang» jeg fikk meldingen. 

Det var da det slo meg (selvsagt helt innlysende sak, men fortsatt verdt å nevne og repetere): du må ikke gjøre alt på en gang og på samme tid. Gjør en ting om gangen. Skal du rekke en trikk, ja da legger du telefonen i lomma/vesken/jakka og sørger for at du når den trikken. Ikke ta for deg noe annet, bare fokuser på den ene oppgaven. Du vil se at du får en mye hyggeligere gåtur til hvor du skal, og ærlig talt så er det ingenting på den mobilen haster så mye at du må svare innen ett nanosekund.

Mobilvett for hektiske hverdager

Når jeg først er i gang med denne mobilen som vi alle er for avhengig av, så ja la meg minne deg på at du har en innstillingsmulighet som gjør at du kan begrense varslinger. Jeg vet ikke med deg, men jeg får maks stress og nesten hyperventilerer av å høre for mange vibrasjoner og lyder fra lomma mi, eller ifra hånden min.

La oss være ærlig, du og jeg, jeg er nok ikke alene med å føle meg nærmest limt til denne saken.

DERFOR har jeg tatt ett bevist valg nå å ta bort alle varslinger på mobilen som jeg ikke syns er så altfor viktig. Meldinger fra instagram hvor jeg er tagget på ting, eller DM fra venner som deler en morsom meme/GIF- det føler jeg ikke er verdt å bli stresset over. Jeg har derfor slått av varslinger på alle slike apper hvor jeg vet mye er kun ment som underholdning. Jeg har til og med lært meg at du kan ha telefonen på «ikke forstyrr» modus og samtidig kun tillate de du vil som for eksempel nærmeste familie skal kunne nå deg. Da er det kun de du vil få en varsel ifra. Disse små endringene har vært helt essensielle for meg i den hektiske hverdagen jeg befinner meg i. Hvorfor gjøre noe vanskelig når du kan gjøre det lett?

Nyt kaffen – ikke styrt den ned

Ref til scenarioet beskrevet ovenfor hvor jeg balanserte vesker, mobil og kaffe mens jeg småløp for å rekke trikken… Ja jeg innså en sak til i den situasjonen. Kaffe i farta er ikke digg. Koffein fyrer deg jo opp, og hvis du allerede står der maks stressa og av naturlige årsaker da også allerede har høypuls så vil jo ikke akkurat den kaffen sende deg til himmelriket. Det blir mer flammer på bålet som allerede brenner godt. Dette går tilbake til første punktet også. Gjør en ting om gangen. Nyt den kaffekoppen enten rolig på morgen hjemme under frokosten, eller når du faktisk vet du kan NYTE den og fokusere på opplevelsen av den. Ikke styrt den ned bare fordi du skal overleve.

Kaffe er til for å nytes, ikke bare noe man slenger i seg.

Forberedelser er key

Dette er ikke akkurat revolusjonerende tips, det er mer et reelt hverdagstips som faktisk funker.

Alt du kan ha klart fra dagen før; GJØR DET.

Og da mener jeg alt! Ha frokosten klar -havregyn klar oppmålt i gryta, ha teposen i koppen klar, ha vannet i vannkokeren klar, ha antrekket ditt klart, ha alle vesker og innhold i dem klare, liker du å tenne telys på morgen ha telyset klart med en lighter ved siden av. Jeg mener det, alt du kan tenke deg som du kan forberede deg på til neste dag – bare gjør det. Det er da det er lett å skape seg en fin, rolig morgen, hvor alt flyter. Det er fordi alt har sin plass, sin mening og alt er klart for deg. Dette gjør det rett og slett til en fryd å stå opp og det gir meg i hvert fall en fin hvilepuls på morgen. Prøv det, its amazing.


Med det ønske jeg dere alle sammen en nydelig ny uke og jeg håper disse tipsene fra min hektiske hverdag kan lette og hjelpe dere også