fyrverkeri i hånden

Nytt år – nye muligheter, because you´re worth it!

30. desember 2018

Et nytt år med nye muligheter. Uansett hvordan 2018 var for deg så er det nye året fylt med muligheter. Vi har samlet noen tips for hvordan du kan skape ett godt nytt år for deg selv fra blant annet Thrive Global, HuffPost og MindBodyGreen, because you´re worth it!

Reflekter over året som var
Sett av tid å reflekter over det positive og det mer utfordrende som skjedde i 2018. Hva har du lært og hva vil du lære mer om i det nye året? Det negative legger du igjen i 2018. Det positive tar du med deg videre, disse kan også være starten for å sette ønsker for det nye året. La deg inspirere av dette ritualet med meditasjon for å reflektere over det som var og hva du ønsker for året som kommer.

Sett en intensjon eller tema for året
Kanskje er ikke spesifikke nyttårsforsetter noe for deg? Hva med å heller velge et tema for året? Kanskje vil du ha mer glede? Medmenneskelighet? Kreativitet? Kjærlighet? Skriv det ned på en lapp og heng det et sted du ser hver dag som en påminnelse.

Finn ut hva som er viktig for deg og gjør det
Hva vil du prioritere å gjøre i 2019? Hva skulle du ønske du hadde hatt mer tid til å gjøre i 2018? Skriv det ned og finn gode måter å få gjort dette.

Skap og ivareta gode vennskap
Å skape og ivareta gode vennskap er viktig for helsen vår skriver Women´s Health. Hvordan få det til i en travel hverdag? Så klart er det hyggelig med en like på sosiale media, men hva med å plukke opp telefonen å ringe en venn for å hvordan personen har det? Sett av tid til å møte bekjente og venner – det trenger ikke være timesvis. Litt tid er bedre enn ingen tid.

Sett av tid til deg selv
Ta vare på deg selv og ditt indre ved å sette av tid til å gjøre noe som gir deg glede, hver uke. Dette er bra for din psykiske helse og velvære ifølge HuffPost.

Få nok søvn
Prioriter å få nok søvn med en rutine for når du står opp og legger deg. Det er bra for helsa ifølge mindbodygreen.

Lær noe nytt
Er det noe du alltid har hatt lyst til å gjøre, men aldri helt satt igang? La det nye året være muligheten for å lære noe som interesserer deg.

Følg hjertet ditt med daglige intensjoner
Sett bevisste intensjoner, ønsker, for dagen, hver dag. Gjerne samtidig som du pusser tennene eller setter på morgenkaffen slik at det blir en del av rutinene din å sette en intensjon for dagen. Intensjoner burde alltid være formulert positivt deler Tess Brigham med Huff Post.
Noen eksempler til inspirasjon:
“I dag skal jeg være åpen og positivt innstilt til de jeg møter”
“I dag skal jeg ringe en god venn”
“I dag skal jeg jobbe minst en time med prosjektet”
“I dag skal jeg lese i en bok istedenfor å se på Netflix”
“I dag føler jeg og sprer glede til de rundt meg”

Beveg kroppen
Finn noe du liker å gjøre som gjør at du får beveget kroppen din for å få mer energi. Gå tur i naturen, spill fotball med venner, dans, svøm, gjør yoga eller dropp bilen/kollektiv transport til butikken eller jobb (om det ikke er timesvis å gå). Tips: gratis 30 dager yoga med Adriene på YouTube for å sette igang med å bevege kroppen. Det skal jeg prøve å få til (…la oss se hvordan det går).

Planlegg noe å se frem til.
Planlegg koselige eventer med noen du er glad i, eller til og med tid for deg selv. Fordi det alltid er fint å ha noe å se frem til!

Skriv og reflekter året rundt
Skriv dagbok før du legger deg eller når du legger deg for å sortere tanker og følelser. Dette kan være nyttig for å skape gode hverdager i året.