"good vibes only" written in the sand at a beach

Ny sesong, ny mulighet. Skap gode rutiner

29. juli 2019

Sommeren beveger seg sakte, men sikkert mot en slutt. Og, selv om de fleste ikke begynner hverdagen helt enda, er det ett par ting du kan gjøre allerede nå for å sikre en bedre start på høsten:

Nok søvn

Kanskje ikke så originalt, men jeg leste nylig en forskningsartikkel som bekreftet at mangel på søvn, er undervurdert.

En god natt søvn vil ikke bare gi deg en freshere start på dagen, men det kan og forlenge livskvalitet, skjønnhet og kreativitet.

Har du noen gode søvnrutiner du vil ta opp igjen? Hvis ikke må du gjerne bruke mine:

Ta kveldsstellet ett par timer tidligere enn vanlig, både for å unngå slurvete ansiktspleie, og ikke minst kan du nyte kvelden med ny-renset ansikt.

Har du mye i hodet, skriv det ned og få det ut av systemet slik at du ikke blir liggende å tenke på ting når du skal sove.

Unngå sosiale medier minimum en time før du skal sove, både for detoxen sin skyld, men og for å unngå blått skadelig lys før leggetid.

Drikk en kopp kamille te med litt honning og havremelk.

Hvis du virkelig sliter med å sovne til ønsket tid; hør på en guidet innsovnings meditasjon podcast.

Start dagen med en intensjon

De aller fleste tenker ikke over hvor godt de har det i hverdagen, og kan lett glemme å sette pris på små ting. Derfor, er det viktig å starte alle dager med takknemlighet.

Min fineste morgen-vane er å smile mykt når jeg våkner, trekke pusten dypt tre ganger og gjenta ett par ting jeg er takknemlig over å ha i livet.

Det kan være små banale ting som; at jeg er takknemlig for sengen min. Men det kan og være god helse, kjærlig familie, eller en arbeidsplass som gjør meg lykkelig.

Det vil faktisk ta deg under ett minutt, men likevel er det en effektfull måte å sette en god intensjon for dagen. Og som en bonus; vil du ha lettere for å tiltrekke mer positivitet inn i livet ditt, ved å allerede være takknemlig for det du har.

Visualisering og manifestering

Dette er min favoritt! Visste du at visualisering er et av de mest virkningsfulle verktøyet mennesket besitter?

Bruk ett par minutter til å tenke over noe du virkelig ønsker å oppnå. Deretter lag et vision board med det du ønsker å oppnå denne høsten. Og, til sist; heng det opp ett sted der du kan se det ofte.

Jeg pleier å henge det opp på kjøleskapet, for en regelmessig reminder på hva jeg skal oppnå. Det beste av alt, er at du forestiller deg hvordan det er ha oppnådd målet ditt hver eneste dag. Med andre ord: bruk noen minutter hver dag på å dagdrømme!

Elsk deg selv!

Ta deg tid til å elske deg selv. Høres kanskje litt silly ut, men de aller fleste behøver å step up their game on self-love. Vi er alle ulike, så si det du behøver å høre, eller gjør det du behøver å gjøre, for deg selv. 

Om det er yoga, affirmations, egentid, eller om du vil å gjøre om dietten din til raw eller vegan? There´s no ”one size fits all”. Du vet best hva din kropp trenger av egenpleie, bevegelse, kjærlighet og næring.

Det jeg vil si, er at vi har alle to livsvarige hjem; kroppen vår, og planeten vår. Ta vare på begge <3