REX HIGH No Logo

Møt Rex: rapperen bak sommerens feelgood låt

29. mai 2018

Kjærligheten min for musikk er ubeskrivelig stor, jeg elsker å lage musikk og ikke minst å høre på og nyte musikk. Jeg tror det er grunnen til at jeg har kommet der jeg er i dag,” deler Rex Ajieh som nylig slapp sin nye låt (https://open.spotify.com/track/2by1GenJ04nH2sDoDqtByV)High (https://open.spotify.com/track/2by1GenJ04nH2sDoDqtByV).

Den fengende låten som features Admiral P gir en feel-good sommerfølelse med rytmer som gjør at du har lyst til å danse.
– Teksten handler om den søte kjærligheten man ikke får nok av, forklarer Rex (27) med håp om at låten kan glede andre.

Musikken ble tidlig en del av livet
Rex vokste opp i en musikkelskende familie i Lagos, Nigeria. Allerede som syvåring opptrådte han for publikum i bursdager og arrangementer. I 2001 flyttet han til Norge for å bli gjenforent med sin far. Her hang han på ungdomsklubben og fortsatt med musikken. Siden den gang har han gått fra å være en undergrunn-rapper til å signere med plateselskap.

Nå har Rex visjon om at musikken hans blir spredt ut til alle verdensdeler og kan bidra positivt i livene til andre mennesker, deler han entusiastisk med Flyt Frem.

Fokus på oppturer og målrettet jobbing
Rapper, singer, songwriter Rex som er utdanner sykepleier har jobbet hardt for å være der han er i dag. Da har det hjelpt å være bestemt.

– Jeg er veldig bestemt som person, så når jeg først bestemmer meg for noe så gjør jeg det 100%. Veien har ikke alltid vært lett nei, det å jobbe med musikk har kostet meg mye både på privaten og profesjonelt. Jeg har måttet ofre mye på veien (venner, familie, fritid, utdanning, jobb) og det har vært mye oppturer og nedturer. Personlig velger jeg å fokusere på oppturene og jobbe hardt og målrettet, deler Rex.

Musikken betyr mye for Rex og det har alltid gjort at han har funnet viljestyrken til å dedikere seg til musikken.

– Man lærer mye om seg selv når man møter motgang. Det har vært tilfeller der jeg har villet slutte å holde på med musikk fordi ingenting ga mening og jeg så ikke noe resultat i alt arbeidet som legges ned. Men så betyr musikk så utrolig mye for meg så på en eller annen måte har jeg alltid klart å få opp viljestyrken og fortsette. Det hjelper å se positivt på ting, prøve ihvertfall selv om det ikke alltid er like lett. For det blir nemlig ikke lettere, du blir bare sterkere.

Rex deler også tips for hvordan du kan utfordre deg selv på en god måte:

– Prøve ting som er utenfor komfort sonen. Det trenger ikke være store ting heller, også hjelper det hvis det er ting som er morsomt og gøy!

Illustrasjonbilde

Artisten Rex. Foto av Brian Kdeneh

Hva er det som inspirerer deg mest nå om dagen?
– Jeg har reist en del det siste året, det å se og oppleve andre land og kulturer er en stor inspirasjons kilde for meg. Reising og musikk! Mange bra artister og låter om dagen.

Hva er tre ting du er mest takknemlig for idag?
– Livet, familie og mat

Favoritt sang?
– Jay- z – Song Cry

Boken alle må lese?
– The 50th law

Du finner han på sosiale media:
Vil du høre musikken hans sjekk ut Spotify
Instagram: @rexofficial
Facebook: @RexOfficial
Nettside: http://rexofficial.com