Illustrasjonsbilde av noen som vasker hendene tatt av Curology fra Unsplash

Livsstilstips under disse virustider

13. mars 2020

Regjeringen innførte svært strenge tiltak for å hindre koronaspredning torsdag 12.mars. Dette forsterker alvorsgraden til situasjonen vi nå alle befinner oss i. Derfor ønsker jeg som redaktør av livstil, helse og velvære for Flyt Frem gi deg mine råd og tips for hvordan du best mulig kan møte hverdagen på under denne unike tiden vi nå er i.

Regjeringens tiltak.

Vær solidarisk- det er en nasjonal dugnad

En viktig holdning å nå ha er at vi alle forstår at vi er i dette sammen. Norge er kjent for sin unike dugnadsånd, og nå blir vi alle bedt om å ta del av den.

Ta alle forhåndsregler, ikke gå i butikken og hamstre inn mat – det finnes nok mat for alle. Hvis vi tømmer hyllene fort så ender det med at enkelte ikke får mulighet til å handle sine basiske varer den dagen de er i butikken. Tenk på dine medmennesker og tilby kanskje å handle noen ekstra småting for naboen om du likevel skal til butikken og du vet at vedkommende har fult opp med barn hjemme og attpåtil må ha hjemmekontor.

Ta selvsagt forhåndsregler, men ikke glem å være et medmenneske også. Mange sitter alene, send dem en SMS eller ring og hør om hvordan de har det, det er bedre å bry seg en gang for mye enn en gang for lite. Gjerne les vår artikkel om å være et medmenneske her.

Pust

Det er fint med informasjon og kommunikasjon i usikre tider, men det kan også lett bli for mye. Overflod av kommunikasjon kan også trigge mer engstelse, angst og redsel. Husk at stress også gjør oss mer sårbare. Så her vil jeg råde deg å ikke glemme å puste. Pusten er med oss hvor enn vi er, og det å ta par dype åndedrag hjelper mot angst og reduserer stress. Jeg vil anbefale deg å lese vår artikkel om mindfullness for å finne inspirasjon til å komme i kontakt med din egen pust.

Hold helsen i gang

Idrettsanlegg, svømmehaller, treningssentre stenger, men det vil ikke si at all treningen opphører. Du kan trene hjemme. Det finnes utallige videoer på youtube som gir deg en real svettefest. Det er tider for å bli kreative. Bruk også det du har hjemme. Fyll bøtter med vann og ta par knebøy, eller gå opp ned på en stol, all fysisk aktivitet teller.

Husk at fysisk aktivitet iverksetter endorfiner og man blir rett og slett mer gladere av å bevege på seg. Ikke minst styrker du immunforsvaret ditt også ved å holde deg aktiv. Naturen er også en fin aktivitet å benytte seg av nå. Bare tenk alternativt og kanskje gå for de stier og turer som du vet ikke er for populære.

Velvære

Vi blir bedt om å jobbe hjemmefra, barn må være hjemme fra skolene sine. Og vi blir rett og slett oppfordret til å holde oss mer inne enn ute. Hvorfor ikke benytte deg av denne tiden til egenpleie og egenkjærliget?

Nå kan du kanskje nyte et ekstra langt bad, legge en fin lakk på neglene og faktisk bruke tid til å gi deg selv kanskje en håndmassasje? Hvorfor ikke plukke opp den boken du har ønsket å lese i lang tid nå, men ikke prioritert i en hektisk hverdag? Hva med de kreative prosjektene du alltid venter til i helgene å få jobbet med, kan du kanskje jobbe mer med dem nå enn kun i helgene? Når var siste gangen du tok en telefonsamtale med et familiemedlem eller nær venn? Istedenfor å tenke at du nå for en innskrenket hverdag, forsøk å se mulighetene og gjør mer av de tingene som betyr noe for deg. Innenfor de rammene som er anbefalt selvsagt.

Ta godt vare på deg selv og andre, så skal vi komme oss igjennom dette sammen.

Husk å vaske hendene, ofte og skikkelig.