Illustrasjonsbilde av en person som ligger å leser en bok på en badestrand med blågrønt hav i bakgrunnen. Bildet tatt av Dan Dumitriu fra Unsplash

5 lesetips for en god boksommer

12. juli 2021

For mange er sommerferien høysesong for å lese bøker. Under finner du noen anbefalinger i forskjellige kategorier. Kanskje du finner noe du har lyst til å lese i sommer.

Noen kjenner mitt navn av Lawrence Hill

Sjanger: Skjønnlitteratur: Verden og historie

Aminata Diallo er elleve år og blir bortført fra sin landsby i Vest-Afrika og tvunget om bord på et slaveskip. Først jobber hun flere år på en indigoplantasje, så blir hun solgt videre. Historien følger Aminiata gjennom flere tiår av livet i Amerika og verden. En sår og viktig historie.

Denne boka er utrolig godt skrevet, helt grusom og veldig bra. Det er en bok som vil sitte igjen hos leseren lenge etter at den er ferdig.

Kvinnen i vannet av A.J Waines

Sjanger: Krim og spenning

Juliet Grey er psykoterapeut, og bor alene i London. En dag hun får en tekstmelding som ber henne gå til en bestemt bro, tidlig på morningen. Hun blir nysgjerrig og går til broen over Themsen. Der er det fult av politi og andre mennesker, fordi en død kvinne er funnet i vannet, med Juliet sine klær på…

Kvinnen i vannet er en veldig spennende krimroman av den typen hvor du kan forsøke å finne svaret selv.

Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honyman

Sjanger: Skjønnlitteratur

Elanor Oliphant har en god jobb, har en ok leilighet. Kollegene hennes liker henne ikke spesielt godt og hun har ingen venner, men hun har det helt fint. Helt til en IT-mann på jobben plutselig får litt medfølelsene med henne og begynner å grave litt i hvordan hun egentlig har det og hvordan ble hun egentlig sånn som dette? En dame som går med de samme klærne på jobb hver dag, spiser det samme til lunsj og drikker to flasker vodka hver helg?

Dette boka er annerledes enn det meste annet jeg har lest. Den er veldig morsom, drivende og veldig fint skrevet om ensomhet og vennskap.

Ektemannens hemmelighet av Liane Moriarty

Sjanger: Lettlest skjønnlitteratur

Cecilia Fitzpatrick finner et brev hjemme, skrevet til henne, fra mannen sin, men hun har aldri fått det. Det er kanskje en god grunn for det. Når hun har lest brevet, blir forholdet hennes til mannen, aldri det samme igjen.

Spennende, lettlest, og mange gode perspektiver. Jeg kan egentlig anbefale alle de andre bøkene av samme forfatter. Her er det mye bra og ta av.

Folk flest er gode av Rutger Bregman

Sjanger: Dokumentar, fakta, debatt

Vi får ofte høre at vi mennesker innerst inne, alltid har oss selv som førsteprioritet. Men er det sånn? Det spør Rutger Bregman seg om i denne boka. Han skriver om psykologi, økonomi, biologi og utvikling på en utrolig god måte. Han har mange gode eksempler og historier, sammen med argumenter om at vi mennesker kanskje ikke er så ondskapsfulle som det ofte blir sagt.

Jeg synes denne boka var veldig interessant, og den ga meg mye å tenke på. Hvis du synes sommeren er en fin tid å lese litt om samfunnet, og få litt innputt og noen nye perspektiver, vil jeg absolutt anbefale denne.

God lesesommer!


For flere lesetips, sjekk ut instagramkontoen: @Lese.mer