Tenkende kvinne

En tanke om verden

22. mai 2020

Det er så mye som skjer i verden, at det er vanskelig å ikke la seg berøre av en enkel sak/saker.

Saker som man tar avstand for eller fra. Viser og skjuler avsky for sakene. Så vil det alltid være noen, som vil prøve å vinne på en enkel sak, som er følsomme med viktig budskap eller tema. Dette ved å spille på redsel og løgn.

Men er det mening eller en tilfeldighet at en enkel eller flere begår grusomme handlinger eller en handling som ødelegger andres liv? Er noen av dem på feil sted til feil tid? Eller riktig tid og sted?

Synet på dette blir helt annerledes om man er troende eller ikke.

Alle skal vi bort en dag. Er det mening eller tilfeldighet? Men vi blir mer overrasket hvis det skjer på på en grusom måte.

En sykdom er nødvendigvis ikke den som får oss til sengs eller sykehus.

Nettet, er ikke det en sykdom? Må ha det, selv om man ikke ønsker. Kan bli sint/irritert, om nettet ikke virker som det burde. Alt som er der synlig og skjult.

Har menneske virkelig kommet langt? På det teknologiske gjør man fremskritt år for år. Men menneskets frykt for hverandre har bare økt, og vil nok øke. Og denne frykten skyldes ressurser. Menneskets frykt at en annen skal ta en annens ressurs, plass eller sted.

Nok av ressurser i verden. Synd at det ikke blir fordelt likt på grunn av korrupsjon i enkelte land. Mens enkelte land har ressurser, men skaper redsel rundt det.

Er det mening med det som skjer i verden? Uansett hvilken type handling. Er dette på vei til å bygge seg opp til noe større i fremtiden?