Bilde av fire jenter i Niger som har på seg fargerike klær, holder rundt skuldrene til hverandre og smiler. Bilde tatt i Niger av Amina Issa Oumarou, Plan International.

En aksjon for barns frihet og barndom

25. oktober 2021

Årets Tv-aksjon bidrar til barns frihet, til at barn skal få lov til å være barn uansett hvor de lever i verden.

Tv-aksjonen 2021 går til Plan International Norge og deres kamp for å bekjempe barneekteskap i 5 utvalgte land; Malawi, Mali, Niger, Bangladesh og Nepal.

Gi for alle mulighetene det skaper. Gi for et verdig barneliv. Gi for at liv ikke skal gå tapt i et virvar av farlige aborter eller dårlig behandling og beskyttelse.

Det at akkurat du enten gikk med bøsse, gav eller gir skaper muligheter for mange. Mange flere enn bare oss som lever i sus og dus. Derfor er akkurat denne søndagsturen, den viktigste turen man kan gjøre i løpet av året. Og kanskje også noen av de mest meningsfulle pengene å gi!

Medmenneskelighet er et stort ord som rommer en hel del. Det å være et medmenneske vises ekstra på slike dager som i dag.

Hvert år minner Tv-aksjonen oss på at finnes en verden der ute. En urettferdig en også. En verden der ikke alle barn får være barn, men brud. Barnebrud.

I en alder av, jeg vet ikke engang, kanskje ned til 12/13 år, hvis ikke yngre enn det også.

Jeg liker å tenke at bøssebærer dagen vekker oss litt. Dagen rører noe ved oss. Den viser oss at solidaritet og medmenneskelighet finnes.

Dessuten gir dagen også et håp. Et håp om at endring kan skje. Barneekteskap skjer hvert tredje sekund i verden. Og vi kan ikke lukke øynene for det.

Barneekteskap er vold mot barn og helt essensielt å utrydde for å sikre likestilling. Ved å gå med bøsse, eller gi en sum så skal vi sammen bidra. Vi skal sammen styrke, beskytte og utdanne jenter i Malawi, Mali, Niger, Bangladesh og Nepal med Plan International Norge i spissen.


Du kan fortsatt bidra til årets tv-aksjon ved å vippse til 2133.