Illustrasjonsbilde av røde ballonger som flyger i himmelen, tatt av Christopher Beloch fra Unsplash

Eksplosjonen i Beirut viser frivillighet på sitt beste

11. august 2020

Etter eksplosjonen i Beirut 4.august er det frivillige fra hele landet som jobber dag og natt for å hjelpe de skadde.

Tirsdag 4 august fant en stor eksplosjon sted i havneområdet i Beirut. Flere er bekreftet omkommet, mange er meldt savnet og flere tusen er skadet. I tillegg til dette er det store materielle skader i området.

I etterkant av eksplosjonen var det knust glass, og tykk røyk overalt. Samtidig gikk skadde og blodige mennesker rundt i området. Flere var også begravd i ruinene levende eller døde.

Beirut, som er hovedstaden i Libanon, har den siste tiden vært preget av politisk uro, økonomisk krise, høy arbeidsledighet, hungersnød og pandemi. Før eksplosjonen hadde myndighetene nok å holde styr på.

Befolkningen har fra før mistet tilliten til regjeringen, og ønsker at den skal gå av. Hovedgrunnen er at regjeringen er støttet av militsen Hizbollah, som har fått stor innflytelse. Etter flere dager med press på regjeringen og demonstrasjoner, gikk regjeringen av 10.august, melder BBC.

Etter eksplosjonen har frivillige fra hele landet jobbet  dag og natt for å hjelpe de skadde. Frivillige som hjelper med å rydde opp de store materielle skadene i havneområdet. Frivillige som hjelper å lete etter skadde personer i ruinene. Frivillige som går dør til dør for å passe på at alle har det bra. Dette er frivillige som hjelper samfunnet tilbake på beina igjen. Eksplosjonen i Beirut viser frivillighet på sitt beste.

Til og med utenfor landet hjelper vi til. Eksplosjonen har gitt Beirut oppmerksomhet fra det internasjonale samfunnet og enkeltpersoner som donerer penger. Eksempel på dette i vårt eget land, er at Norges Røde Kors på under to døgn, fikk samlet inn over 6 millioner kroner, skriver Norges Røde Kors i en pressemelding.

Videre er det viktig at vi fortsetter å hjelpe Beirut. Det vil ta lang tid for å få gjenoppbygd, og lang tid før landet kommer ut av den politiske uroen, og de trenger vår hjelp!