Illustrasjonsbilde av en ung mann som har hjemmekontor tatt av Manny Pantoja fra Unsplash

10 tips til den nye hverdagen

21. mars 2020

Det som for mange skulle bli en roligere hverdag med anbefalt hjemmekontor ble plutselig et kaos av permittering, hjemmeundervisning av barn, systemer som kollapser og en nokså uoversiktlig fremtid. Hverdagen som vi kjenner den, har endret seg drastisk.

Oppi alt dette skal hver enkelt av oss finne tid til å cope med situasjonen. Vi skal finne tid til å ta vare på selv, og de vi har rundt oss. Vi skal finne tid til å komme inn i nye og uvante rutiner. Og, vi skal finne en ro i denne nye hverdagen.

Denne situasjonen er unik for hver og en av oss, men jeg håper likevel at disse tipsene kan hjelpe deg å finne en balanse mellom harmoni og effektivitet.

Morning routines are key!

Dette er kanskje viktigere nå enn noensinne. Bruk noen minutter hver morgen på å strekke deg. Takk kroppen din. Før du går rolig over til morgenstellet. Personlig pleier jeg å sette på litt deilig musikk og kaffe før jeg tar en dusj og steller meg. PS: prøv å ikke sjekk sosialemedier eller nyheter med en gang du står opp.

When you feel good, you do good!

Når man har hatt hjemmekontor i pysjen for fjerde dag på rad kan det begynne å gå ut over humøret, effektiviteten og kvaliteten i arbeidet. Derfor er det viktig å opprettholde en “normal” hverdag selv om du er helt alene. Tillat deg selv å ta deg en dusj, gi huden litt pleie, ta på noen freshe klær og spray deg litt med din favoritt mist.

Illustrasjonsbilde tatt av Brooke Lark fra Unsplash

Stay healthy and hydrated!

Kjøp inn sunn og god mat som er enkelt å tilberede, og husk mellommåltider som kvikker opp energien i mellom arbeidsøktene. Har du karantene eller prøver å unngå å gå ut? Husk at mange restauranter og kafeer tilbyr hjemlevering. I disse tider anbefaler jeg absolutt å benytte seg av lokale frittstående næringer som du ønsker skal overleve. Noen av mine favoritter: Oslo Raw, The Juicery og Happy Foods.

Cozy and clean!

Hjemmekontor kan være skikkelig befriende, effektivt og sunt for både kropp og sjel. Lag deg en koselig og ren workzone. Sett frem favoritt planten, tenn noen stearinlys, rens med palo santo eller bruk en oppfriskende mist. Selv liker jeg å ha en rosenkvarts i nærheten da den har gode og oppløftende egenskaper.

Illustrasjonsbilde tatt av Pineapple Supply Co. fra Unsplash

The future is online!

Vi går inn i noen uker uten fysisk kontakt, som for mange kan bli veldig ensomt. De som ikke er vant til å bruke video-call som et daglig verktøy vil kanskje finne det litt rart i starten, men som alt annet blir man veldig vant jo mer man gjør det. Det finnes mange gode online meeting verktøy, men jeg anbefaler zoom eller whereby. Husk å ha et rolig sted uten mye forstyrrelser, rent kamera, stabilt internett og headset eller god lyd.

Check-in!

Jobber eller studerer du i et team? Da bør du starte møtene med en “check-in”. En check-in kan bestå av Hvordan dere har det? Er det noe privat en må ta hensyn til? Noen oppgaver man er stuck i? La alle få snakket og reflektert før man går over på møteagendaen. På den måten er temaet klar over eventuelle utfordringer i forkant av møte, samtidig som man bygger en god relasjon innad i teamet.

Illustrasjonsbilde tatt av Freshh Connection fra Unsplash

Organize!

Dette gjelder studier så vel som arbeidslivet. Det finnes mange gode organiserings og progresjons apper. Personlig er jeg glad i Trello som er perfekt for prosjekter, Hold som hjelper deg med å redusere skjermbruk og Toggl som gir deg innsikt i hvor mange timer du bruker på det du gjør. Utover dette anbefaler jeg å sjekke ut monday.com hvis du eller bedriften har budsjett til det.

Be active!

Selvom du har karantene eller selvpålagt isolasjon er det viktig å holde seg litt aktiv mellom arbeids og studie øktene. Akkurat nå finnes det mange gode løsninger på online-workout-sessions på både IG og andre steder.  Prioriter en 15-30 minutters styrkeøkt, en liten solhilsen eller en lang tur hver dag. Bevegelse har stor påvirkning på sinnet vårt, som igjen påvirker hvordan vi jobber.

Clock out!

Hjemmekontor kan gjøre deg mer effektiv og produktiv fordi du slipper unødvendig reisetid og coffee-machine-chats med kollegaer.  Men, det kan også føre til at du ikke klarer å legge fra deg oppgavene og dermed ender opp med å småjobbe utover kvelden. Bestem deg for en clockout tid, og hold den. Ta deg en god strekk,  lag noe digg og se en velfortjent serie.

Socialize!

Vi kan ikke møtes på en stund, men det betyr ikke at vi ikke kan nyte hverandres selskap. Gjør det til en vane å ha regular “hangouts” med venner og familie via fks. zoom. Det er super hyggelig å høre familien prate i bakgrunnen mens du lager litt digg kveldsmat, eller tar deg et virtuelt-glass-vin med din beste venn.

Hva er dine beste #stayhome hacks? Del de gjerne med Flyt Frem på Instagram eller Facebook.
Din stemme er viktig! Skriv om noe du bryr deg om og bidra til fornyet forståelse.